ANTYKRYZYSOWA INTERWECJA IGGP. POWSTAJE BEZPOŚREDNI KANAŁ ZAKUPOWY DLA HORECA

ANTYKRYZYSOWA INTERWECJA IGGP. POWSTAJE BEZPOŚREDNI KANAŁ ZAKUPOWY DLA HORECA

Bez marży, bez prowizji, bezpośrednio – Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej uruchamia nowy kanał zakupów dla gastronomii. Nowoczesne rozwiązanie ma przynieść nawet kilkadziesiąt procent oszczędności umęczonym pandemią i inflacją restauracjom. Jest to też przełomowa szansa dla producentów żywności, importerów i rolników.  To nasza zdecydowana  interwencja przeciw skutkom pandemii i inflacji.

Platforma pozwala na codzienne, powtarzalne zakupy produktów wraz z dostawą. System IGGP FoodBuy zapewnia swobodny handel, nie pobiera marży i prowizji, jedynie drobną opłatę utrzymaniową.

System FoodBuy to też duża szansa na rentowną sprzedaż dla producentów, importerów i rolników. „Skrócenie” drogi do ogromnego rynku gastronomicznego daje możliwość podniesienia ceny u producenta, która i tak będzie bardziej atrakcyjna dla gastronomii, niż dotychczas.

Najbliższe sześć tygodni to czas na „wirtualne zatowarowanie” FoodBuy. IGGP zaprasza wszystkich producentów żywności, art. przemysłowych, urządzeń i usług. Każdy podmiot, który chce bezpośrednio sprzedawać swoje produkty do gastronomii może się zgłosić do IGGP. 

Start systemu FoodBuy, czyli otwarcie dla gastronomii, jest planowany na połowę maja.

www.foodbuy.pl

Udostępnij ten wpis