ANTYKRYZYSOWA INTERWECJA IGGP. POWSTAJE BEZPOŚREDNI KANAŁ ZAKUPOWY DLA HORECA
Bez marży, bez prowizji, bezpośrednio - Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej uruchamia nowy kanał zakupów dla gastronomii. Nowoczesne rozwiązanie ma przynieść nawet kilkadziesiąt procent oszczędności umęczonym pandemią i inflacją restauracjom. Jest to też przełomowa szansa dla producentów żywności, importerów i rolników. To nasza zdecydowana interwencja przeciw skutkom pandemii i inflacji.
Platforma pozwala na codzienne, powtarzalne zakupy produktów wraz z dostawą. System IGGP FoodBuy zapewnia swobodny handel, nie pobiera marży i prowizji, jedynie drobną opłatę utrzymaniową.
System FoodBuy to też duża szansa na rentowną sprzedaż dla producentów, importerów i rolników. „Skrócenie” drogi do ogromnego rynku gastronomicznego daje możliwość podniesienia ceny u producenta, która i tak będzie bardziej atrakcyjna dla gastronomii, niż dotychczas.
Najbliższe sześć tygodni to czas na „wirtualne zatowarowanie” FoodBuy. IGGP zaprasza wszystkich producentów żywności, art. przemysłowych, urządzeń i usług. Każdy podmiot, który chce bezpośrednio sprzedawać swoje produkty do gastronomii może się zgłosić do IGGP.
Start systemu FoodBuy, czyli otwarcie dla gastronomii, jest planowany na połowę maja.