Restaurator i Hotelarz. W branży gastronomicznej pracuje od prawie 30 lat. Prowadzi rodzinny kompleks gastronomiczny: restauracje, cukiernie, sale bankietowe. Od 11 lat jest również współwłaścicielem trzygwiazdkowego hotelu. Zatrudnia około 35 osób oraz kilkunastu pracowników młodocianych, którzy uczą się w zawodach gastronomicznych i hotelarskich. Co roku firma wypuszcza na rynek pracy kilku młodocianych pracowników w zawodach – kucharz, cukiernik, pracownik obsługi hotelowej.
Studia magisterskie ukończył na wydziale Zarządzania i Ekonomii w Wyższej Szkole Ekonomii i Administracji w Bytomiu. Jest również mistrzem w zawodach kelner, cukiernik, kucharz. Prowadzi różne kursy, w tym kursy przygotowania do zawodu. Jest także powołany na członka komisji egzaminacyjnej Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach.