Restauratorka, właścicielka i szef kuchni, co jest obecnie rzadkością. Po 20 latach pobytu we Francji i stażach u Sebastien Bras 3* Michelin, Regis &Jacques Marcon 3* Michelin, Laurent Petit 3* Michelin, Georges Blanc 3* Michelin, powróciła do Polski i spełnia swoje marzenie. W lutym 2020 roku otworzyła restaurację francuską "Restaurant Voila" mieszczącą się przy ulicy Konfederackiej 4 w Krakowie. Jej zamiłowanie do kuchni francuskiej i polskiej przerodziło się w wymarzone miejsce kulinarne, gdzie z powodzeniem spełnia się jako szef kuchni z pasją do kreowania smaków. Obecnie zarządza 4-osobowym zespołem w swojej restauracji.

Pełna energii, pomysłów i zapału do działania w szeregach IGGP. Jak mówi: "Nie boję się wyzwań i publicznych wystąpień". Interesuje się branżą gastronomiczną i nieustannie śledzi aktualną sytuację polityczną. Jest zwarta i gotowa, by walczyć o przetrwanie branży gastronomicznej i reprezentować ją w negocjacjach z Rządem. 

Magister kierunku "Stosunki międzynarodowe w handlu zagranicznym" ukończonym na Uniwersytecie w Orleans we Francji.

Członek Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej.

Zapraszam do kontaktu:

dorota.rydygier@iggp.pl

tel.: 570 084 899