image/certyfikat_covid.jpg

Gastronomia tylko dla posiadaczy certyfikatu COVID

Branża gastronomiczna w czasie pandemii została uznana przez rządzących w Europie za jedną z najbardziej niebezpiecznych w kwestii przenoszenia wirusa. We Francji, Grecji i Portugalii z restauracji mogą korzystać tylko osoby zaszczepione. Tymczasem w Anglii od 19 lipca 2021 roku zostają zniesione prawie wszystkie ograniczenia jakie miały chronić przed zakażeniem koronawirusem. Czy certyfikaty szczepień również w Polsce będą jedyną przepustką do konsumpcji posiłków w restauracjach?

Czytaj więcej

IGGP na spotkaniu z Prezesem NIK

IGGP na spotkaniu z Prezesem NIK będzie poruszać ważne kwestie związane ze skutkami epidemii w gospodarce. Panel odbędzie się 22 lipca 2021 roku o godz. 10 w siedzibie NIK w Warszawie przy ul. Filtrowej 57. 

Czytaj więcej

Walne Zgromadzenie Członków IGGP

Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej powstała w pandemii, jako odpowiedź na potrzeby branży gastronomicznej, która nie posiadała swojego reprezentanta, broniącego jej interesów w rozmowach z rządem, szczególnie w tak trudnym czasie jakim był przełom lat 2020 i 2021. Przez ponad rok IGGP była tworzona i zarządzana w ogromnej części zdalnie, co było dodatkowym wyzwaniem w tworzeniu całej organizacji.

 

Czytaj więcej